bijzondere kalenders en wenskaarten vind je in de

Dank je wel tijd!


Het is vandaag 1 juni.  Opeens bedacht ik me vanochtend aan de keukentafel, tijdens het bijwerken van mijn website…. Wat is er dan ook alweer? Er is iets maar ik weet niet wat?

Toch wel! vandaag is het precies 6 jaar geleden.
Het was de dag van het begin van weer een rollercoaster in mijn leven. Een dag die weliswaar niet in mijn geheugen gegrift is, want anders had ik het vanochtend meteen bedacht. Het was de dag waarop ik een klein knobbeltje in mijn borst voelde.

Aan mensen, aan gezinnen die geraakt zijn door kanker hoef ik niet uit te leggen hoe groot de impact is. Op het moment waarop de rollercoaster-reis start, heb je eigenlijk geen flauw idee. Dat is maar goed ook.

Toch kan ik nu, 6 jaar later zeggen: ‘Ik ben een rijk mens.’
Ik zeg het hardop. Hoewel gezondheid iets heel ongrijpbaars wordt op het moment dat je je vitaal en sterk voelt en er een ziekte in je is, die ook nog eens levensbedreigend is, voel ik diep van binnen dat ik een gezegend mens blijf.

Ik was het namelijk al, echter heeft de ziekte met alle impact en gevolgen van dien, mijn nog meer doen beseffen hoe kostbaar het leven is. Het heeft me doen beseffen hoe belangrijk de verbinding met mensen voor mij is, terwijl ik ook iemand ben die de stilte van alleen zijn nodig heeft om op te laden. Het doet me beseffen hoe belangrijk ‘ tijd’ eigenlijk is in ons leven.

Veel mensen, en het lijken er steeds meer te worden,  zijn dagelijks met de tijd in gevecht. Ze lopen zichzelf voorbij en komen zichzelf tegen. Ook ik ben mezelf heel vaak tegengekomen de afgelopen jaren. Niet omdat ik dagelijks met de tijd in gevecht was, maar omdat ik bewust ervoor gekozen heb tijd te nemen voor rouw en om mezelf zo ongeveer opnieuw te ontdekken. Nee, dat heb ik niet alleen gedaan. Ik heb hulp gezocht, gevraagd, gevonden en gekregen. Zonder die hulp, zou ik nu niet zo in mijn schoenen staan.

Nee, ik sta niet elke dag stabiel in mijn schoenen. Kanker raakte iets in mij, het maakt labiel, onzeker en angstig en nog maar niet te spreken over de impact van naweeën en bijwerkingen van behandelingen.

Ik heb het grote geluk, dat ik heb mogen ontdekken dat schrijven mij persoonlijk helpt in mijn verwerking, het geeft me namelijk houvast. Het is niet, omdat mijn hersenen na alles wat er is gebeurd niet meer werken als daarvoor. Het is, omdat ik de ruimte heb genomen om creativiteit een kans te geven om aangeraakt te worden, zonder dat ik me er echt van bewust was.

Ik heb uren, uren en uren alleen gewandeld of alleen maar gekleurd. Gekleurd? Ja gekleurd. Ook de kleuren van de potloden op het papier zorgden letterlijk voor kleur en voor ruimte in mijn hoofd, ruimte voor woorden die ik door te schrijven een plek geef. Ik begon te bloggen, gaf woorden aan wat ik beleefde en ervoer en gaandeweg de tijd begon ik met het schrijven van gedichtjes en spreuken.

‘stipjes aan de horizon’, een nieuwe website werd bijna 2 jaar geleden geboren en inmiddels werk ik als zzp-er, schrijf zakelijk in opdracht voor zzp-ers, bedrijven en organisaties en ontwerp en verkoop wenskaarten, ook voor bedrijven en organisaties. Nee, nooit heb ik in mijn leven bedacht dat het een missie zou worden, een missie om de wereld mooier te maken met woorden die mensen met elkaar verbinden.

Inspiratie

Het gewone dagelijkse leven is wat mij voedt. Er is veel dat mij inspireert, zoals de natuur, mijn kind en ook boeken.

Het boek ‘De Keuze’ van Edith Eger heeft me nog meer doen beseffen dat er wel degelijk veel keuzes te maken zijn in het leven, ook al denk je dat dat niet zo is. Haar boek heeft mij enorm geholpen en mede voor een ommekeer gezorgd, een ommekeer weer naar vertrouwen in mijzelf, mijn lijf, mijn rol als moeder en in het leven. Een boek als dit is voor mij persoonlijk ook een voorbeeld van hulp, zelfzorg en nieuwe ontdekkingen doen die er toe bijdragen dat mijn leven, dat ons leven nieuwe richting en ander perspectief kreeg. Het heeft er mede voor gezorgd dat ik mijn passie voor schrijven heb herontdekt.

Meer nog is het de tijd die me gegeven is voor verbinding en gesprekken met alle bijzondere mensen om mijn heen en ook hen die ik ontmoet heb door het waardevolle vrijwilligerswerk dat ik ben gaan doen en de yogalessen die ik wekelijks geef.

Al deze mensen, het zijn er veel, kleuren mijn stipjes aan de horizon en zorgen voor dierbare en tijdloze herinneringen.

Ik schreef vanochtend het onderstaande gedicht:

‘Tijd’

dank je wel ‘tijd’
dat ik je heb gekregen
dat je er altijd voor me bent
je was er
om me te helpen
mijn wonden te helen
het verdriet te delen
ik wil je nog lang niet missen
jij kostbare tijd

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00